UnkleTitus
Moderator
Full Member
|
 |
« on: November 05, 2010, 11:17:38 AM » |
|
Am nod in gat de vreo doua ceasuri, sa mor daca va mint... Era previzibil, data fiind starea lui din ultimele zile, insa tot mi-e greu sa accept: s-a stins Adrian Paunescu, in viziunea mea cu siguranta cel mai important poet, militant social-umanist si individ contemporan mie. Sansele sa mai prindeti in viata unu' asemeni sunt cam mici. Ii aduc aci un umil omagiu. Cine are maraieli despre acest baiat sa si le bage-n cur. Dixit.
Umil omagiu unui mare baiat
Mi-e greu să zic ce simt acum Ce plâns îmi clocoteşte-n gât, de jale, Să mi-l petrec pe ultimul său drum Pe care merităm să-i stăm drept dale
Ne fu şi bard şi înfocat herald Al vremurilor ce se buluceau la uşă, Ştiu să ne îndemne ferm şi cald Să ne mobilizăm, ci nu să stăm pe tuşă
Ăst om fu liră, odrasla lui Orfeu, Ce plăsmuia cuvinte cu parfum de rodii, Al versului rege - corifeu, Când regii practică vorbitu-n dodii
Şi când mai nimeni nu pricepe rostul Cântatului cu sens şi patimaş, În vremea-n care ne conduce prostul Şi ne-nchinăm mârlanului fruntaş
Acum, vă zic că ar cam fi momentul Să îl zidim în sufletele noastre, Măcar aşa să ne salvăm prezentul Şi să-nvăţăm să ne uităm la astre.
|